Vustro Strokorrels

Vustro strokorrels zijn de ideale bodembedekking voor tuin en dier. De korrels worden van volledig natuurlijke grondstof gemaakt: namelijk van tarwestro. Het is dus een 100% plantaardig en milieuvriendelijk product.

 

Tijdens het productieproces worden de korrels verhit, zodat aanwezige onkruidzaden en schimmels worden vernietigd. Zo vormen de stropellets een zeer veilige bodembedekking voor dieren en planten.

Bodembedekking dierenverblijf

Onze Strokorrels Dier zijn ideaal als bodembedekking voor een dierenhok. Of je nu strokorrels als kattengrit wilt gebruiken, als bodembedekking voor konijnen of andere knaagdieren, voor je kippenhok of andere pluimvee-verblijven, in de koeien- of paardenstal of in een olifantenverblijf; strokorrels zijn een geschikte en voordelige oplossing! De grote opnamecapaciteit van vocht en de neutralisatie van mestgeur maken stropellets een zeer comfortabele bodembedekker voor jou en jouw dieren. Bovendien gaan de stropellets tot vier keer langer mee dan andere bodembedekkers, zoals vlas, hout- en hennepvezel.

 • Op basis van 100% tarwestro
 • Eenvoudig en zuinig in gebruik
 • Ammoniakbinder tegen urinegeur
 • Hoge kwaliteit, maar minder mest
 • Vochtabsorberend tot 400%
 • Stofvrij door productie onder druk
 • Onbeperkt houdbaar
 • Gemakkelijk te verwijderen
 • Composteert zeer snel

Natuurlijke onkruidbestrijder

Onze Strokorrels Tuin zijn het duurzame antwoord op de vraag naar een natuurlijke onkruidbestrijder. Deze vorm van grondbedekking wordt geheel gemaakt van tarwestro; een zeer effectief een natuurlijk product voor de milieuvriendelijke bestrijding van onkruid, zonder toevoeging van chemische bestrijdingsmiddelen. Onze stropellets zijn ecologisch, budgetvriendelijk en geschikt voor hoveniers, openbare groendiensten, professionele kwekers en particulieren die op zoek zijn naar een duurzame onkruidbestrijding.

 • Goedkoop
 • Niet lichtdoorlatend, dus onkruid krijgt geen kans
 • Simpel aanbrengen: gewoon op de bodem strooien
 • pH-waarde van 6,2 – 6,4
 • Steriel door verhitting tot 80°C à 90°C
 • Weert slakken
 • Houdt het vocht van de bodem vast
 • Absorberend vermogen tot 400%
 • Vormt een isolerende, vorstwerende mulch-laag

Unieke eigenschappen

De strokorrels worden geproduceerd van 100% tarwestro. Alleen tarwestro heeft de unieke eigenschap om tot 4x het eigen gewicht aan vocht op te kunnen nemen.

De pellets zijn geproduceerd met een dichtheid van 450 tot 525 kilo per m³ (kuub). Pellets die worden geproduceerd voor verbranding in kachels, hebben een veel hogere dichtheid, tot wel 700 kilo per m³.

Geen last van geurtjes

 

De opnamecapaciteit van de Strokorrels Dier is erg groot, waardoor geurtjes snel geneutraliseerd worden. Bovendien is de levensduur veel langer dan die van andere soorten stalbedekking.

%

Tarwestro

%

Vocht-opname

Kilo per m³

De Strokorrels Dier zijn geschikt voor vele toepassingen

Paarden

De Vustro Strokorrels Dier kun je gebruiken als bodembedekking voor jouw paarden.

Meer over gebruik voor paarden

Deze strokorrels vormen de ideale omgeving voor het paard, waardoor het zich comfortabel voelt en in een behaaglijke paardenstal kan verblijft.

Strokorrels voor paarden zijn 100% natuurlijk en dus heel milieuvriendelijk. Jouw paard zal niet eten van de strokorrels, maar de ondergrond als zacht en aangenaam ervaren.

De eigenschappen van deze stropellets zorgen ervoor dat jouw paard kan genieten van een schone en droge stal. Daardoor voelt het dier zich niet alleen prettig, maar blijft ook gezond.

Knaag- & huisdieren

Voor de verzorging van konijnen, cavia’s en andere knaag- of huisdieren vormen de Strokorrels Dier het perfecte, duurzame alternatief.

Meer over gebruik voor knaag- & huisdieren

Deze natuurlijke bodembedekking heeft niet alleen een zeer hoog absorptievermogen, maar maakt het ook makkelijker om de kooi schoon te maken en voor langere tijd schoon te houden.

De stropellets zijn voor jouw konijn, cavia of ander huis- en knaagdier een gezond en milieuvriendelijk product als bodembedekking voor hun hok of kooi. De stropellets plakken niet aan de vacht van de dieren en verspreiden geen onaangename geurtjes.

Doordat de strokorrels volledig uit natuurlijk materiaal zijn vervaardigd, kun je ze gewoon op de composthoop gooien.

Koeien

Strokorrels zijn het moderne alternatief voor koebedden zoals zaagselboxen, koematrassen, waterbedden en compoststal.

Meer over gebruik voor koeien

De stropellets zijn zeer geschikt voor in de diepstrooiselboxen. De koeien hebben een goed ligbed, waardoor ze beter op kunnen staan. Daardoor raken ze de boxafscheiding minder aan. Het voordeel is dat de koe zich minder beschadigd aan de boxafscheidingen.

Koeien worden ook leniger in de hakken, waardoor ze vaker naar het voerhek gaan om te eten. Doordat koeien meer eten is er minder kans op een negatieve energiebalans. Dat draagt bij aan het voorkomen van slepende melkziekte, klauwproblemen en uierontsteking.

De korrels plakken niet aan de dieren. Dat scheelt veel tijd bij melkkoeien, omdat de uiers mooi schoon blijven. Bovendien leveren de strokorrels van Vustro een betere kwaliteit mest op. Ze zijn volledig gemaakt van stro, wat een goede koolstof/stikstof-verhouding heeft. Dat is goed voor de bodemvruchtbaarheid.

Kattenbakvulling

De strokorrels van Vustro gebruiken als kattenbakvulling is een hygiënische oplossing voor zowel de kat als haar baasje.

Meer over gebruik als kattenbakvulling

Een zindelijke kat is vaak een kieskeurig dier in haar keuze van kattenbakvulling. Met de Strokorrels Dier van Vustro zal jouw kat graag gebruik maken van de kattenbak.

De stropellets zijn heel efficiënt in gebruik en zorgen voor een makkelijke reiniging van de kattenbak. Door toevoeging van een ammoniakbinder aan de korrel, zal de geur van uitwerpselen worden geneutraliseerd.

Pluimvee

Je geeft veel om jouw pluimvee en probeert dan ook de meest optimale omgeving voor de dieren te maken. De juiste bodembedekking is daarom belangrijk.

Meer over gebruik voor pluimvee

De bodembedekking voor jouw stallen vormt daarbij een belangrijk onderdeel. Want niet alleen de voeding, maar ook de leefomstandigheden bepalen de gezondheid van het pluimvee.

De strokorrels van Vustro zijn vervaardigd uit uitsluitend tarwestro en kiemvrij gemaakt door verhitting tijdens het productieproces. Daardoor krijgt de vogelgriep geen kans.

De stropellets composteren binnen een paar weken en dragen zo ook nog eens hun duurzame steentje bij aan het milieu.

Kalkoenen

Om een gezonde en hygiënische omgeving te creëren voor jouw kalkoenen is de keuze van bodembedekking een heel belangrijke factor.

Meer over gebruik voor kalkoenen

Onze strokorrels zijn niet alleen goed voor het milieu, maar hebben op jaarbasis een heel gering verbruik en zijn arbeidsbesparend.

Voor kalkoenkwekerijen kan dit zeker een doorslaggevende eigenschap zijn. De Strokorrels Dier zijn vervaardigd uit 100% tarwestro en kiemvrij gemaakt door door middel van hitte tijdens het productieproces. Daardoor zijn schimmels en ziektes zoals de vogelgriep niet in de korrels aanwezig.

De stropellets van Vustro composteren binnen enkele weken en dragen zo ook hun steentje bij aan het milieu.